Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Alig fordulnak már orvoshoz influenzaszerű tünetekkel

Az elmúlt héten a becslések szerint 1.900 fő kereste fel orvosát influenzás panaszokkal. A betegek többsége továbbra is fiatal felnőtt, a 15-34 éves korosztályból kerül ki – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály.

A kórházi influenzajelentő szolgálat adatai szerint a 19. naptári héten az influenza, illetve influenzaszerű megbetegedés miatt két beteg igényelt kórházi ápolást, egy-egy beteg pedig intenzív ellátást és gépi lélegeztetést.

Az influenza megbetegedéssel összefüggésbe hozható halálesetek száma nem változott az előző héthez viszonyítva: a jelenlegi szezonban 2011. május 15-ig az ÁNTSZ számára ismertté vált 89 elhunyt személy közül 85 betegnél az influenza A(H1N1)2009 vírus, 4 betegnél az influenza B vírus kóroki szerepét igazolták az elvégzett virológiai vizsgálatok.

A 2011. év 18. hetében 28%-kal kevesebb influenza-gyanús betegtől származó minta érkezett a virológiai laboratóriumokba az előző hetihez viszonyítva. A héten feldolgozott 13 vizsgálati anyag virológiai vizsgálata során egy esetben sem igazolták az influenzavírus jelenlétét.

A klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján megállapítható, hogy Magyarországon a 19. héten az influenzaszerű megbetegedések becsült száma igen alacsony volt. Laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenzás megbetegedést ezen a héten sem regisztráltak.

Dátum: 2011. május 22
Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr