Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Fogyatékos-barát munkahely pályázat az idén is

Pályázhatnak az idén is "Fogyatékosság-barát Munkahely" elismerésre azok a munkáltatók, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat - közölték a pályázat kiírói hétfőn az MTI-vel.

Az elismerést a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham), a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adja a pályázati feltételeket teljesítő munkáltatóknak - olvasható a közleményben.

A pályázatokba 3 hónapon belül, illetve 2 éven belül megvalósítandó célkitűzéseket szükséges belefoglalni. Először a rövid távú fejlesztések megvalósulását ellenőrzik, ez után születik döntés arról, hogy mely vállalatok méltóak az elismerésre.

Az elismerés odaítéléséről a díj adományozóiból álló Akkreditációs Bizottság dönt évente két alkalommal, legközelebb 2011 szeptemberében. A cégek - mérettől függetlenül - folyamatosan pályázhatnak az elismerésre, de ha a 2011. évi díjazottak között szeretnének lenni, akkor augusztus végéig kell teljesíteniük rövid távú célkitűzéseiket, és benyújtani a pályázatot.

A 2010-ben bevezetett elismerés adományozói a fogyatékos emberek foglalkoztatási arányának növekedését kívánják elősegíteni a pályázattal. A Salva Vita Alapítvány tapasztalatai szerint a munkaadók nehezen érik el ezt a célcsoportot, a fogyatékos emberek pedig még mindig ritkán mernek jelentkezni egy-egy meghirdetett pozícióra, mert úgy gondolják, nincs esélyük az elhelyezkedésre.

Az elismerés megszerzését követően a munkáltató jogosulttá válik a Fogyatékosság-barát Munkahely logó használatára, amelyet álláshirdetéseken, jelentkezési lapokon, a toborzás során használt anyagokon, továbbá a munkatársakkal való kommunikáció során alkalmazhat.

A logót a díjazottak két évig használhatják, és a használat joga - a középtávú fejlesztések igazolását követően - további két évre többször is meghosszabbítható.

Az eddigi 9 díjazott az Auchan Magyarország Kft., a Baumax Magyarország Kereskedelmi Zrt., az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Embereknek Alapítvány, a Hotel Panda Kft., a Johnson Controls Mezőlak Kft., a Macher Gépészeti és Elektronikai Kft., a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft., a Szegedi SZEFO Fonalfeldolgozó Zrt., és az SZRT-SERVICE Üzemeltető és Oktatási Kft.

Dátum: 2011. május 23
Forrás: mti.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr