Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Franciaországban három gyanús hasmenéses megbetegedést észleltek

Franciaországban három olyan ételmérgezéses esetet észleltek, amelyek összefüggésbe hozhatók a németországi hasmenéses járvánnyal - közölte vasárnap a francia egészségügyi minisztérium.

Mindhárom kórházban ápolt személy a közelmúltban tért haza Németországból. A németországi járvány kísérőjelenségéről van szó. Jelenleg nincs járvány Franciaországban - mondta Francoise Weber, a francia egészségügyi minisztérium egészségvédelmi intézetének (INVS) vezetője a France 2 közszolgálati televízió híradójában.

A minisztérium jelezte, hogy a bretagne-i piacokról kivonták a Spanyolországból importált uborkát, amely a feltételezések szerint a németországi járványt okozta. Az illetékesek ugyanakkor arra hívták fel a figyelmet, hogy a franciaországi gyanús esetek semmilyen kapcsolatba nem hozhatók a breton forgalomból kivont spanyol salátauborkával.

Xavier Bertrand egészségügyi miniszter egy televíziós műsorban mindenkit óva intett az uborka miatti pániktól. "Ha egyáltalán nem fogyasztunk ilyen uborkát, nincs semmilyen kockázat, és a németországi tragédia elkerülhető" - mondta az illetékes kormánytag a France 5 közszolgálati televízió egyik műsorában.
A higiénia előírásokra és arra figyelmezetve, hogy minden zöldséget meg kell mosni, a miniszter hangsúlyozta, hogy a fertőzést okozó uborkát - amelyből egy szállítmány érkezett Franciaországba - azonnal kivonták a franciaországi forgalomból. "Nincs járvány, ez nem olyan, mint egy influenza" - tette hozzá Bertrand.

Az INVS egyúttal szigorította az ellenőrzési eljárást, továbbá arra kérte az egészségügyi dolgozókat, hogy minden gyanús esetet azonnal jelezzenek.
A francia termelők ezzel párhuzamosan félelmüknek adtak hangot amiatt, hogy "csúsztatások" történnek a francia és a spanyol uborkatermesztés között. Közleményükben kiemelik, hogy "a francia termesztés körülményeinek semmi köze nincs sem környezetvédelmi, sem szociális szempontból a spanyolországi gyakorlatokhoz".

Dátum: 2011.05.29
Forrás: mti.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr