Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Győri rektor: szükség van a Széchenyi István Egyetemre

A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) megmaradásának fontosságát és eddig elért eredményeit hangoztatja kedd reggel közzétett stratégiai nyilatkozatában az intézmény rektora, valamint stratégiai és fejlesztési igazgatója.

Minden olyan adminisztratív jellegű beavatkozás, amely Győr, illetve az észak-dunántúli régió szakember-utánpótlásának biztosítását veszélyezteti, azt a gazdasági lendületet törheti meg, amely a nemzet előtt álló kihívásokra adható egyik legbiztosabb válasz – áll a Szekeres Tamás és Szilasi Péter Tamás által jegyzett dokumentumban.

Az intézmény uniós, állami, városi és vállalkozói partnerek társfinanszírozásában 15 milliárd forint nagyságrendű átfogó fejlesztési programot hajt végre, „hallgatóink kiemelkedő munkaerő-piaci fogadtatása egyértelmű jele annak, hogy a régió gazdasága nagyra értékeli a SZE-Győr képzési tevékenységét”. Fejlesztési pályázataik magas támogatottságát pedig annak bizonyítékaként értékelik, hogy a magyar kormányzat kiemelkedőnek tartja Győr fejlődési potenciálját és nagyra értékeli ebben a Széchenyi Egyetem szerepét, a gazdaság igényeit szolgáló fejlesztési törekvéseit.

A Széchenyi István Egyetem "töretlen fejlődése" szoros összhangban van a jelenlegi kormányzat törekvéseivel, az SZE fejlődésének kulcsa azonos a kormányzat által hangoztatott elvekkel - írják az intézmény vezetői. Magas tudományos minőség mellett, az állami forrásokkal tudatosan és takarékosan gazdálkodva olyan szakokon képez jól felkészült, gyakorlati ismeretekkel is rendelkező diplomásokat, akikre a társadalmi, gazdasági környezetnek szüksége van - fogalmaznak.

Az Origo által a hónap elején közzétett felsőoktatás-átszervezési tervezetben nem szerepel önálló állami egyetemként a SZE.

Dátum: 2011. május 24
Forrás: mti.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr