Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Kedd éjfélkor jár le az egészségügyi kamarákba való belépés határideje

Az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező valamennyi dolgozó kedd éjfélig kapott haladékot arra, hogy megújítsa kamarai tagságát. Aki nem lép be valamely köztestületbe, elveszti működési engedélyét és semmilyen egészségügyi tevékenységet nem végezhet.

Paphalmi Rita, az Egészségügyi Engedélyezési Közigazgatási Hivatal (EEKH) elnöke kedden az MTI-nek elmondta, hogy az új kamarai törvény értelmében minden egészségügyi dolgozónak kötelező belépnie valamelyik kamarába. Ez lehet a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Gyógyszerészi Kamara vagy a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara. Aki ezt nem teszi meg, azt az EEKH törli a működési nyilvántartásból és az nem végezhet tovább egészségügyi tevékenységet.

Hozzátette: a keddi határidő nem azt jelenti, hogy egyik napról a másikra kitörölnek dolgozókat a nyilvántartásból. Kitért arra, a jogszabály nagyon sok embert érint, nincs információjuk arról, hogy a törvény hatályba lépése óta hányan újították meg a tagságukat. Közlése szerint korábban az orvosi kamarából léptek ki a legtöbben, a szakdolgozók és a gyógyszerészek viszont zömmel már eddig is tagok voltak köztestületükben.

A főigazgató elmondta, azért is van némi átfutási ideje annak, amíg a hivatal értesül a tagságokról, mert semmilyen jogszabály nem írja elő a kamarák számára, hogy jelenteniük kellene tagjaik nyilvántartását.

Közölte: mindhárom szakmai kamarával felvették a kapcsolatot és megegyeztek abban, hogy amint elkészül a kamarák saját nyilvántartása, azt elküldik a hivatal számára is. Ezt az EEKH-ban összevetik az egészségügyi dolgozók nyilvántartásával, majd a jogszabályi előírásoknak megfelelően azokat, akiket szükséges, törlik a nyilvántartásból.

Arra a kérdésre, hogy mi történik, ha valaki kicsúszik a határidőből, és mondjuk csak szerdán tud belépni a köztestületbe, Paphalmi Rita azt válaszolta: semmilyen jogszabály nem rendelkezik erre vonatkozó szankciókról. A lényeg, hogy amikor az EEKH-hoz megérkeznek az adatok, a dolgozó abban a pillanatban tagja legyen a kamarának.

Dátum: 2011.05.31
Forrás: mti.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr