Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Kormánybizottság vizsgálja a kolerás megbetegedéseket az ukrajnai Mariupolban

Még hétfőn a Donyec megyei Mariupolba utazik Olekszandr Anyiscsenko ukrán egészségügyi miniszter és Viktor Baloga, a rendkívüli helyzetek minisztere, hogy a helyszínen tájékozódjanak a városban történ három kolerás megbetegedésről – adta hírül online kiadásában a Szegodnya című ukrán napilap.

Az újság szerint az Azovi-tenger partján fekvő városban hétfő este a két miniszter részvételével kormánybizottsági ülést tartanak, amelyen megvizsgálják, milyen óvintézkedésekkel akadályozható meg a veszélyes fertőző betegség terjedése. A rendkívüli helyzetek minisztere bejelentette, hogy a laboratóriumi vizsgálatok egyértelműen kimutatták a betegekben a kolera nem súlyos lefolyású változatát. Baloga azt is elmondta, hogy a Mariupolban kialakult helyzettel kapcsolatos intézkedésekről a kormánybizottság ülésén döntenek majd.

Mariupolban három beteget szállítottak kórházba a kolera tüneteivel és további öt személyt tartanak megfigyelés alatt fertőzés gyanújával – közölte a Donyec megyei közegészségügyi és járványügyi szolgálat. A betegek, akik közül az egyik 55 éves, a másik kettő idősebb, az Azovi-tengerből kifogott halat fogyasztottak, korábban egymással nem voltak közvetlen kapcsolatban.

A városban a fertőzés terjedésének a megakadályozására operatív törzset hoztak létre. Szerhij Rizsenko, az ukrán országos közegészségügyi és járványügyi szolgálat vezetője bejelentette, hogy Mariupolban halfogási és – a gyermekekre való különös tekintettel – fürdőzési tilalmat vezettek be, és ideiglenesen bezárták a helyi strandokat. A járványügyi szolgálat utasította a városi hatóságokat, hogy gondoskodjanak a lakosság minőségi ivóvízzel való ellátásáról.

Dátum: 2011.05.30
Forrás: mti.hu - Varga Béla, MTI tudósító

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr