Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Nyugat-Dunántúlra kiadták a sárga riasztást a várható heves zivatarok miatt

A Nyugat-Dunántúlra citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat; az előrejelzések szerint e térségben van a legnagyobb esélye heves zivatarok kialakulásának, ezért a riasztás később narancssárga színűvé változhat. A zivatarokat 90 kilométer/órát meghaladó szél és két centiméternél nagyobb méretű jég is kísérheti.

Üveges Zoltán, az OMSZ veszélyjelző munkatársa péntek délután az MTI-nek elmondta, az első zivatarok a következő órákban jelennek meg az országban az észak-nyugati területeken. Ezt követően a nap hátralevő részében heves zivatarokra kell készülni a dunántúli területeken, elsősorban Győr-Moson-Sopron és Vas megyében. A zivatargóc az éjszaka folyamán a főváros térségét is eléri, de itt már enyhébb kísérőjelenségekre kell számítani.

Az OMSZ munkatársának közlése szerint szombaton napközben inkább már a Dunától keletre lehetnek zivatarok, helyenként rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullhat. Keleten, észak-keleten pedig, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 90 kilométer/órás erősségű szélre és két centiméternél nagyobb jégre is számítani lehet.

A hőmérsékletet tekintve kettősségre kell készülni, a Dunántúlon 20, a Tiszántúlon viszont 30 fok körül alakul az időjárás szombaton.

Vasárnap országszerte 23-28 fokra lehet számítani. Ekkor a keleti megyékben, jórészt a tiszántúli területeken alakulhatnak ki zivatarok, nyugaton viszont várhatóan napos idő lesz.

Hétfőn és kedden többnyire napos idő lesz, 30 fok körüli csúcshőmérsékletre lehet számítani. Szerdától a hétvégéig ismét lehetnek záporok, amelyek miatt fülledtebb lesz az idő, és némileg csökken a hőmérséklet is - közölte Üveges Zoltán.

Dátum: 2011. május 27
Forrás: mti.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr