Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Új, célzott közmunkaprogram a parlagfű-mentesítésre

Új, célzott közmunkaprogram indul várhatóan június közepén parlagfű-mentesítésre az ország 50, parlagfűvel legfertőzöttebb kistérségében.

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: a program végrehajtására 410 millió forint áll rendelkezésre.

Az NGM a finanszírozás elnyerésére pályázatot ír ki a kistérségek számára. Ennek eredményeként a tervek szerint 2.250 munkanélkülit alkalmazhatnak parlagfű-mentesítési feladatokra napi 6 órában, két hónapon át.

Ez kistérségenként 45 ember alkalmazását jelenti. Egy ember munkájáért havi bruttó 58.500 forintot kap.

A program végrehajtására a pályázaton nyertes kistérségek 100 százalékos támogatást nyerhetnek.

Az államtitkár jelezte: Magyarországon a parlagfűvel fertőzött területek nagysága több millió hektár, a parlagfű miatti allergiás tünetek pedig minden harmadik magyar embert érintik. Ezért nemcsak a most bejelentett célzott program keretében irtják a parlagfüvet az országban, hanem például a bel- és árvízi védekezésben résztvevő közmunkások, illetve a magán és az állami erdőkben dolgozó közmunkások is.
Czomba Sándor hozzátette: a parlagfű elleni hathatósabb védekezés érdekében a most meghirdetett parlagfű-mentesítési lehetőséggel élő kistérségeknek vállalniuk kell, hogy a tematikus európai év jegyében önkéntesek is részt vesznek a parlagfű-irtásban. A parlagfűvel leginkább Közép-Magyarország, valamint az ország egyes keleti, észak-nyugati és nyugati régiói fertőzöttek.

Az MTI kérdésére az államtitkár elmondta: az idén mintegy 64 milliárd forint fordítható az országban a közmunkák finanszírozására. Ennek a forrásnak mintegy 85 százalékát már lekötötték.

Dátum: 2011. május 19
Forrás: mti.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr