Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Új lézeres szemészeti ellátások Gyöngyösön

Új, mintegy 120 millió forint értékű lézeres szemészeti orvosi berendezésekkel gazdagodott a gyöngyösi Bugát Pál Kórház - tájékoztatta az intézmény sajtóreferense kedden az MTI-t.

A Medical Investments Zrt. által működtetett intézményben üzembe helyeztek egy új szemfenéki lézerkészüléket, illetve egy úgynevezett YAG szemészeti lézerkészüléket. Utóbbi lehetőséget biztosít egyes hályogműtétek után kialakuló szövődmények elhárítására - közölte T. Bokros Mária.

Mint elmondta, a szemfenéki lézeres kezelés lényege, hogy az általában a cukorbetegség egyik szövődményeként kialakuló szemfenéki vérzéseket elzárják a nagyon pontosan irányítható lézersugár segítségével. Használható a készülék ugyanakkor a szemfenéki ideghártya gyulladásának gyógyítására is.

Az úgynevezett YAG lézerkészülék pedig a szövetek szétválasztására alkalmazható, a leggyakrabban az "utóhályog" vértelen eltávolítására során. A lézersugarakkal működő berendezések alkalmasak még sérülés vagy gyulladás okozta szaruhártyahegek kezelésére is - tette hozzá a sajtóreferens.

T. Bokros Mária kitért arra: a rendelkezésükre áll még egy más típusú szemfenéki kezelések végzésére alkalmas, szintén lézerrel működő úgynevezett fotokoagulációs készülék is, így a tudomány mai állásának megfelelő legmagasabb szinten tudják ellátni a szemészeti betegeket a 432 ágyas intézményben.

Dátum: 2011.05.31
Forrás: mti.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr