Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Új portál segíti a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását

Rehabjob.hu címen indított internetes portált a JOB Személyzeti Tanácsadó Kft., az oldal célja, hogy segítséget és iránymutatást nyújtson megváltozott munkaképességű munkavállalók és fogyatékossággal élők toborzásban, információhoz jutásában - közölte a cég hétfőn az MTI-vel.

A portál lehetőséget biztosít a piaci szereplők, segítő szervezetek bemutatására, továbbá folyamatos tájékoztatást gyűjtsön munkaerő-piaci integrációhoz kapcsolódó témában belföldről és külföldről egyaránt. A weboldal segít a munkáltatóknak a keresésben, a megváltozott munkaképességűek számára pedig az aktuális állásajánlatok mellett önéletrajz feltöltési lehetőséget is kínál, valamint mindkét fél számára számos gyakorlati és elméleti tanáccsal áll majd rendelkezésre.

A JOB Kft.-vel a Down Egyesület, a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (MEREK), a Salva Vita Alapítvány, a Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft., valamint a Motiváció Alapítvány és az MTD Tanácsadói Közösség működik együtt.

Tavaly január elsején 177.600 forintról 964.500 forintra nőtt a cégek által fizetendő rehabilitációs hozzájárulás összege. A rehabilitációs hozzájárulást akkor köteles megfizetni a foglalkoztató, ha legalább 20 munkavállalót foglalkoztat, eközben az általa foglalkoztatott megváltozott munkaképességű személyek létszáma nem éri el az éves átlagos állományi létszám 5 százalékát. Annyiszor 964.500 forintot kell fizetnie, ahány megváltozott munkaképességű munkavállalóval kevesebbet foglalkoztat a cég az előírtnál.

Dátum: 2011.05.31
Forrás: mti.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr