Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Átadták az ország második gyermekhospice házát Törökbálinton

Ünnepélyes keretek között átadták szerdán az öt gyógyíthatatlan beteg gyermeknek és családjának méltó elhelyezést nyújtó Tabitha gyermekhospice házat Törökbálinton.

Gyura Barbara alapítványi elnök köszöntőjében elmondta, hogy az alapítvány fő támogatójának, Galambos László helyi vállalkozónak a 150 millió forintos adománya nélkül nem készülhetett volna el Magyarország második gyermekhospice háza (márciusban Pécsen avatták az első ilyen intézményt).

Hozzátette: hazánkban jelenleg 1500-2000 családban gondoznak gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermeket; e családok közül tud fogadni jó néhányat a nemcsak egészségügyi, hanem pszichés ellátást is biztosító törökbálinti ház.

"Sokszor nem akarunk tudomást venni a környezetünkben zajló tragédiákról, úgy teszünk, mintha nem is léteznének, pedig a gyógyíthatatlan gyermekek és szüleik támogatására igen nagy szükség van" - emelte ki beszédében Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselő, a Tabitha védnöke.

Az átadáson többen is hangsúlyozták: a gyermekhospice ház nem a szomorúság, hanem a méltóság és a szeretet háza.

A modern kétszintes épületben öt, a gyerekek kedvenc mesehőseiről elnevezett kórterem és számos kiszolgálóhelyiség kapott helyet.

Gyura Barbara az MTI-nek elmondta: az eszköz- és gyógyszerbeszerzéshez még támogatókat várnak, és elő kell teremteniük a 17 fős személyzet munkabérét is. A működési engedély iránti kérelmüket a jövő héten nyújtják be; várhatóan egy-három hónap múlva fogadhatják az első betegeket és családtagjaikat.

A Tabitha ház a pécsi Dóri házzal együtt a rászorulók mintegy kétharmadának nyújt majd térítésmentes szolgáltatásokat.

Dátum: 2011.06.01
Forrás: mti.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr