Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Az orvosok szerint minden ötödik gyermeknek van rossz foga

A Semmelweis Egyetem orvosainak megállapítása szerint minden ötödik gyermeknek van rossz foga Magyarországon - közölte az intézmény hétfőn az MTI-vel.

A hétvégén Budapesten tartott Egészségliget rendezvény két napja alatt összesen 1700 gyermeket vizsgáltak meg. Közülük a fogászati szűrésen részt vevő 260 gyermek mintegy 20 százalékának volt lyukas, beteg foga. Az úgynevezett lepedékjelző rágótabletta viszont szinte mindenkinél talált fogmosási hiányosságot - tették hozzá.

Az egyetem szemész szakorvosai 225 gyermeket vizsgáltak meg, s 14 esetben szűrtek ki valamilyen rendellenességet. Két csecsemőnél olyan eltérést találtak, amelyet csak műtéttel lehet megoldani.

A Semmelweis Egyetem gyermekklinikáinak szakorvosai a fogászati és szemészeti szűrés mellett hallásvizsgálatot, valamint ízületi betegségek, hasfájásos és vesebetegségek szűrővizsgálatát is elvégezték. Ezeken kívül játékos programok is várták a Városligetbe kilátogató gyermekeket, a szülők pedig tájékoztatást kaptak gyerekük egészségi állapotáról - írták a közleményben.

Dátum: 2011.06.06
Hírforrás: mti.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr