Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Defibrillátortanfolyam a veszprémi Pannon Egyetemen

Harmadik alkalommal szerveztek ingyenes defibrillátortanfolyamot a veszprémi Pannon Egyetemen, ahol a bárki számára elérhető félautomata újraélesztő készülék üzembe állítása óta eddig már közel kétszázan sajátították el az újraélesztési technikákat.

A tanfolyamokon a hirtelen szívhalál azonnali kezelésével, az újraélesztés és defibrillálás folyamatával, a fibrilláció külső jeleinek felismerésével és kezelésével ismertették meg a város lakóit és az egyetemi hallgatókat. A cél az, hogy a lakosság minél szélesebb körében elterjedjenek az életmentő ismeretek, mert az ember képes az újraélesztésre, nem pedig a készülék, amely csak javítja annak hatásfokát - mondta el az MTI-nek Dallos-Bíró Viktória kommunikációs referens.

Az egyetem műszaki informatikai karán - ahol a defibrillátor is található - egészségügyi informatikai kutató- és fejlesztőközpont működik, ahol a hirtelen szívhalál okainak kutatása mellett az azt megelőző állapotokat figyelik, és így nagy érzékenységű EKG-val, bioelektromos képalkotó rendszerekkel sokkal korábban érzékelhetővé válik a betegségre való hajlam - mondta a szóvivő.

Dátum: 2011.06.10
Hírforrás: MTI

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr