Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Eladta a veséjét, majd bevásárolt az Apple-nél egy kínai tinédzser

Eladta egyik veséjét egy kínai fiatalember, majd a pénzből vett magának egy iPad2 táblagépet és egy iPhone-t - terjedt el a kínai online médiában, miután az érintett a televízióban is bemutatta testén a friss heget.

A Cseng (Zheng) családnevű 17 éves középiskolás az interneten akadt össze egy veseügynökkel, aki 20 ezer jüant, vagyis több mint 560 ezer forintot ajánlott az egyik veséjéért. Cseng április 28-án elutazott a Hunan tartománybeli Csencsouba (Chenzhou), ahol hozzájárulásával három ember felügyelete mellett kioperálták az egyik veséjét egy kórházban. Huszonkétezer jüant kapott érte. Hazafelé megvette az Apple két slágertermékét, de az édesanyja később gyanút fogott.

A gyereknek ugyanis véres volt a vizelete, és az anya egyébként sem értette, hogyan juthatott fia a drága holmihoz. Cseng végül mindent bevallott, majd az anyjával együtt ismét Csencsouba utazott, ahol jelentették az esetet a rendőrségnek.

A három ismeretlen közvetítő mobiltelefonját hiába próbálták megcsörgetni, elérhetetlennek bizonyultak. A kórházról kiderült, hogy nem végezhet veseátültetést.

Az intézmény vezetése "mosta kezeit", elhárította a felelősséget, és tagadta, hogy közük lenne a műtéthez, mivel - mint állították - urológiai osztályuk egy Fucsien (Fujian) tartományi üzletemberrel van szerződéses kapcsolatban.

Dátum: 2011.06.04
Forrás: mti.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr