Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Júniusban jön a Speciális Olimpia és a szervátültetettek Világjátéka

A világjátékokra készülve Schmitt Pál államfő hivatalában 76 speciális olimpikon, míg a Magyar Sport Házában 43 szervátültetett versenyző tette le az ünnepélyes esküt. A szervátültetettek XVIII. világjátéka június 17-én kezdődik Göteborgban, míg a Speciális Olimpia versenyzői június 25-től mérik össze erejüket Athénban.

Az athéni XIII. nyári világjátékokra készülve 76 speciális olimpikon tette le ünnepélyes esküjét Schmitt Pál államfő hivatalában. A köztársasági elnök köszöntőjében kiemelte, tudja mit éreznek a sportolók kevéssel a nagy megmérettetés előtt, mikor mindenki már csak a versenyig hátralévő napokat számlálja. Hozzátette, meggyőződése, olimpia csak egy van, ami azonban nem egy esemény, hanem egy közös eszme. Majd kitért a speciális olimpiára, aminek a jelzője azt jelenti: különleges, így versenyzői is különlegesek.

Az eskü szövegét Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, valamint az értelmi fogyatékos versenyzők képviseletében Malacsek Zsófia és Kiss Sándor mondta el. A ceremónián többek között megjelent Czene Attila sportért felelős államtitkár és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is.

Az athéni speciális játékokon június 25-től július 5-ig 21 sportágban mérik össze tudásokat a sportolók. Magyarország 13 versenyszámban fogja képviseltetni magát.

Szintén esküt tettek a szervátültetettek XVIII. világjátékára készülő sportolók is. A Magyar Sport Házában megtartott eseményen a 46 utazó versenyzőből 43-an vettek részt. A Nemzeti Sportszövetség rendezésében megtartott eseményen az eskü szövegét Berente Judit úszó mondta el.

A magyar csapatot köszöntő beszédében Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, szeretnék, ha versenyzőink Göteborgban is olyan eredményesek lennének, mint a megelőző világjátékokon. Hozzáfűzte, ha valaki hazáját képviseli egy rangos sporteseménye, az megannyi hajtást és munkát követel.

A göteborgi viadalon június 17. és 24. között 13 sportágban versenyeznek a szervátültetésen átesett sportolók. A legutóbbi világjátékokon 2009-ben, az ausztráliai Brisbane-ben Magyarország az éremtáblázat ötödik helyét szerezte meg, miután versenyzőink 21 elsőség mellett 27 ezüst-, valamint 22 bronzérmet gyűjtöttek.

Dátum: 2011.06.06
Hírforrás: Közelkép Hírügynökség

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr