Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Közeleg a parlagfű szezon, meg kell kezdeni a mentesítést

Országszerte 5-25 centiméteres magasságban van a parlagfű, ezért már most, még a virágzás előtt meg kell kezdeni az irtását. Magyarországon 700 000 hektár körül van az erősen fertőzött földterületek nagysága, de valamilyen mértékben szinte minden mezőgazdasági területen megtalálható ez az allergén növény – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája.

„A hivatalnak – bár hatáskörébe tartozik - nem a szankcionálás az elsődleges célja, hanem annak tudatosítása, hogy, ha a jó gazda figyelmességével, mindenki karban tartja a saját területét, akkor a helyzet viszonylag könnyen kezelhetővé válik. Olyan problémával állunk szemben, amelynek leküzdése megköveteli a szemléletváltást. A leghatékonyabban úgy lehet megszabadulni tőle, ha tövestől tépik ki a növényt és kaszálással is csökkenthető a pollenszóró területek száma. Nagyon fontos egészségvédelmi szempontból azonban az, hogy ez még a virágzás előtt megtörténjen.” - mondta Jordán László az Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal országos növényvédelmi főfelügyelője.

Az az állampolgár, aki nem tudja, hogy hogyan kezdjen neki a mentesítésnek, az a szakszerű védekezés végrehajtása érdekében a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara tagjaihoz illetve a Megyei Kormányhivatalok Növény-és Talajvédelmi Igazgatóságaihoz fordulhat tanácsért, ahol a szakemberek minden lehetséges segítséget megadnak az érdeklődőknek.

Magyarország parlagfű tekintetében Európa legfertőzöttebb területének tekinthető. Az elmúlt 12 évben a betegek száma megkilencszereződött, hazánkban mintegy 2 millió ember érzékeny, ennek körülbelül 1/3-a súlyos allergiás és rohamosan nő az asztmás betegek száma is.

Dátum: 2011.06.06
Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr