Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Létszámot bővíthet és közfoglalkoztatottakat fogadhat a Győr megyei kórház

Tizenöt rezidensi és húsz ápolói állással bővítheti dolgozói létszámát, valamint az idén mintegy száz közfoglalkoztatottat fogadhat a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház – döntött egyhangú szavazással pénteki ülésén a megyei közgyűlés.

Az egyik anyagban, amelyet Tamás László János, az intézmény mostani vezetője jegyez, az olvasható: a kórház gazdasági egyensúlyának megteremtése érdekében több alkalommal történt létszámcsökkentés az akkori főigazgató főorvos javaslata és kérése alapján. A kórház vezetője utalt arra is, hogy ma már közismert tény az egészségügyi dolgozók elvándorlása, ezért az intézmény biztonságos működéséhez a szaklétszám visszaállítása szükséges.

Oláh Attila orvos igazgató pedig a döntéshozatal után arról beszélt újságíróknak: a bővítés elengedhetetlen ahhoz, hogy a következő évekre biztosítsák a kórház szakember-utánpótlását. Mint hozzátette, abban a kivételes helyzetben van a győri kórház, hogy külföldi munkavállalás helyett számos végzős hallgató szeretne dolgozni náluk, de státusz hiányában nem tudják felvenni őket. Kitért arra: korábban körülbelül ugyanennyi üres orvosi státuszt szüntettek meg. Az ápolólétszám emelését azzal indokolta, hogy az évi tíz nap továbbképzés idejére szükséges a munkatársak pótlása.

Az előterjesztéshez két - nagy többséggel elfogadott - módosító javaslat érkezett. Az egyik szerint a létszámbővítés nem érinthet korábban leépített állásokat úgy, hogy amiatt vissza kelljen fizetni az elbocsátásokra kapott forrást. A másik szerint az új munkatársak bérét a társadalombiztosítási finanszírozásból kell kigazdálkodnia az intézménynek.

Egy másik előterjesztés szerint a kórház az idén összesen 94 közfoglalkoztatottat alkalmazhat: augusztustól 24 segédmunkást, 14 adminisztrátort, 12 betanított munkást, valamint 4 betegszállítót négy-négy hónapra, további 20 segédmunkást két hónapra, októbertől pedig újabb 20-at három hónapra. Ehhez a szükséges önrészt az intézménynek kell biztosítania.

Dátum: 2011.06.24
Hírforrás: MTI

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr