Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Megerősítették a második megbetegedést Lengyelországban

Megerősítették a második, E. coli baktérium okozta hasmenéses fertőzést egy 7 éves fiú esetében a laboratóriumi vizsgálatok Lengyelországban - közölte szerdán a lengyel közegészségügyi főfelügyelőség (GIS) szóvivője.

Az észak-lengyelországi Gizyckóban élő fiú, akit egy varsói kórházban ápolnak, valószínűleg apjától kapta el a fertőzést, aki Németországból tért haza nemrégiben. Ugyanaz az Escherichia coli baktérium fertőzte meg, amely a németországi járványt okozta. Az apa nem betegedett meg. A fiú állapota súlyos, de stabil.

A GIS bejelentése szerint mindenkit kötelezően megvizsgálnak Lengyelországban, aki az elmúlt két hétben Németországban járt.

Két napja erősítették meg hivatalosan az első hasmenéses megbetegedést Lengyelországban egy 29 éves, tartósan Németországban élő, jelenleg a szczecini kórházban ápolt nő esetében, aki már gyógyulófélben van.

Gizyckóban kórházba szállítottak egy 68 éves nőt is, a 7 éves fiú gondozóját, de nála a vizsgálatok még nem igazolták a fertőzést.

Egy ostrolekai kórházban hasonló gyanúval kezelnek egy 34 éves férfit is, aki szintén Németországból tért haza nemrégiben.

Dátum: 2011.06.08
Hírforrás: MTI

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr