Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


"Szerencsepénzből" újult meg a Tűzoltó utcai Gyermekklinika

Felújították a Tűzoltó utcai Gyermekklinika 4. számú Csecsemő- és Belgyógyászati osztályát, a 20 millió forintos adományban a Szerencsejáték Zrt. pályázat útján részesítette az intézményt.

"A klinika először csak egy új lift beszerzésére nyújtott be pályázatot, azonban később kiderült, hogy a lift nem cserélhető ki, így csak a felújítást tudják rajta elvégezni. Ennek következtében a megpályázott összeg jelentős része megmaradt, így - a pályázatokat elbíráló testület engedélyével - a részleg teljes felújítása megvalósulhatott - fogalmazott Szabó András egyetemi docens, a klinika igazgatója a keddi avatóünnepségen. Az igazgató beszédében elmondta, hogy a korszerűsített részleg európai színvonalúvá vált, hiszen a korábbi - egy vécéből és egy mosdókagylóból álló - mellékhelyiség, egy teljesen felszerelt, korszerű vizesblokká alakulhatott át.

A Tűzoltó utcai Gyermekklinikán zajló épületfelújítási folyamat célja, hogy a klinika régi szerkezeti struktúráját úgy alakítsák át, hogy a sebészeti osztály, a posztoperatív őrző, valamint a klinika intenzív osztálya funkcionális kapcsolatba kerüljön. Ez a kapcsolat lehetővé teszi, hogy több betegnek nyújthassanak korszerű ellátást a műtétek utáni fokozottabb megfigyelést igénylő időszakban. A tumorbetegségben szenvedő és műtétre szoruló kis betegek ellátása ezt az átalakítást halaszthatatlanná teszi - tájékoztatott az igazgató.

Tomits Erika osztályvezető docens elmondta, az osztály 20 millió forint támogatásból újult meg, amelyet a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány pályázott a Szerencsjáték Zrt-től. Az alapítvány a felajánlásokból és a megnyert összegekből az osztály betegeinek minőségi ellátását kívánja segíteni, valamint eszközök beszerzését és felújítási munkálatokat finanszíroz.

Tulik Ágnes, a Zrt. kommunikációs igazgatóhelyettese úgy fogalmazott: "A vállalat kiemelten kezeli az egészségügyi intézmények támogatását és nagy örömünkre szolgál, hogy ott segíthetünk ahol valóban szükség van rá".

A Szerencsejáték Zrt. a tavalyi évben hétszáz millió forinttal, 2011 első fél évében pedig több mint kétszáz millió forinttal támogatott különböző egészségügyi intézményeket. Ezenkívül kiemelt fontossággal kezelik a sportágak támogatását is.
Pályázni a vállalat Társadalmi Tanácsadó Testületénél lehet, a támogatások jellegéről és összegéről a testület dönt.

Dátum: 2011.06.08
Hírforrás: MTI

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr