Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Úton a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) fogászati busza

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szervezésében idén is 10 helyszínre látogat el az ingyenes fogorvosi szűrést végző OTP Fogászati busz.

A autóbuszban kialakított mozgó fogászati rendelővel csütörtökön a Hencidai és Kismarjai Általános Iskolában, szeptember 3-án Salgótarjánban, 22-én a Pécs Napok Örökség Fesztiválon, 25-én a fóti Nemzetközi Díjlovas és Lovasterápiás versenyen várják a gyerekeket - közölte a szolgálat az MTI-vel.

A rendezvényekhez kapcsolódó fogorvosi vizsgálaton lehetőség nyílik, hogy a fogorvosok szükség esetén felhívják a szülők figyelmét a további javasolt szükséges kezelésre, beavatkozásra.

A roadshow idei első két helyszíne a május 27-i békéscsabai, majd a május 28-29-i, kétnapos ingyenes városligeti gyermeknapi rendezvény volt. A fogászati busz részt vett a Gyermekmentő Szolgálat májusi erdélyi gyógyító körútján május 7. és 15. között, ahol szűrővizsgálatot és kezelést biztosítottak Csíkszentdomokoson kizárólag a rászoruló iskolások részére. A Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai és fogorvosai legközelebb október 8-án indulnak Erdélybe gyerekeket szűrni és gyógyítani.

Tavaly közel 4100 általános iskolás és óvodás gyerek vett részt fogászati szűrésen. A magyarországi és határon túli szűrés eredményei alátámasztották, hogy a felvilágosítás, a megelőzés és a játékos figyelemfelkeltés a fogápolásra, fogmosásra milyen fontos.

Az NGYSZ által működtetett mozgó fogászati rendelő az OTP Bank jóvoltából 1995 óta áll a szolgálat rendelkezésére. A rendelőben a szervezet önkéntes fogorvosai ingyenes fogászati szűrést, kezelést, szaktanácsadást és oktatást végeznek.

Dátum: 2011.06.07
Hírforrás: mti.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr