Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


VM: a virágzás előtt meg kell kezdeni a parlagfű-mentesítést

Országszerte 5-25 centiméteres magasságú a parlagfű, ezért még a virágzás előtt meg kell kezdeni az irtását - hívta fel a figyelmet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteken.

A tárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Magyarországon 700 ezer hektár körül van az erősen fertőzött földterületek nagysága, de valamilyen mértékben szinte minden mezőgazdasági területen megtalálható az allergén növény.

Jordán László, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal országos növényvédelmi főfelügyelője a tárca közleményében kiemelte: a leghatékonyabban úgy lehet megszabadulni a parlagfűtől, ha tövestül kitépik a növényt, illetve kaszálással is csökkenthető a pollenszóró területek száma. Nagyon fontos egészségvédelmi szempontból, hogy ez még a virágzás előtt megtörténjen - hívta fel a figyelmet a főfelügyelő.

Magyarország parlagfű tekintetében Európa legfertőzöttebb területe. Az elmúlt 12 évben a betegek száma megkilencszereződött, Magyarországon mintegy kétmillió ember érzékeny a parlagfűre, egyharmaduk súlyos allergiás, és rohamosan nő az asztmás betegek száma is - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Dátum: 2011.06.04
Forrás: mti.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr