Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


9+1 tipp narancsbőr ellen

10 megoldás cellulitisz ellen

Korábban úgy gondolták, hogy a cellulitiszt a bőr alatt felhalmozódott méreganyagok okozzák, de ez önmagában nem helytálló. Nagyobb a valószínűsége, hogy az izomzat és a bőrfelszín között felhalmozódott zsír- és méreganyagok következtében alakul ki.

Nők esetében lazább a bőr aljában található kötőszövet. Ha a rostok meglazulnak, és az összetapadt zsírsejtek a bőr felszínére türemkednek, akkor válnak láthatóvá a bőr felszínén a mindenki számára rettegett buckák. Ez szolgálhat magyarázatul arra, hogy miért inkább a nőket súlytja ez az esztétikai probléma, mint a férfiakat.

Mi okozhatja a narancsbőrt?

* Egészségtelen, mozgásszegény életmód
* Helytelen táplálkozási szokások
* Kevés folyadékbevitel
* Örökletes tényezők
* Hormonális hatások

Hogyan harcolhat a cellulitsz ellen? Olvasd el 10 javaslatunkat a cellulitisz eltüntetéséhez!

1. Masszírozás

Szakértők szerint a masszírozás lehet a tökéletes megoldás narancsbőr ellen, mert felgyorsítja a nyirokrendszer működését, ami hatékonyan eltávolítja a szervezetben lévő méreganyagokat. Mivel az aktív nyirokrendszer egyébként is segít abban, hogy bőröd felépítése jobb legyen, így vesztenivalód nincs, próbáld ki! A legjobb eredményhez nedvesítsd be a bőröd, majd használj feszesítő krémet – a dörzsivel simítsd végig a kényes testrészeket gyors mozdulatokkal, melyek a szív felé irányuljanak. Naponta kétszer ajánlott elvégezni a masszírozást. Ügyelj arra, hogy a művelet után ne kend be a testfelületet illatosított kozmetikummal, mert irritáció léphet fel. Várj legalább 30 percet, mielőtt bekrémeznéd a tested!

2. Diéta

Nagyon sok diétás tervet állítottak össze cellulitisz ellen, de valójában nincs csodadiéta – ha csak görögdinnyét eszel három napon keresztül, az nem fogja eltüntetni a narancsbőröd. A legjobb eredményhez építs be étrendedbe minél több gyümölcsöt és zöldséget. Előnyük, hogy alacsony a zsírtartalmuk és nem tartalmaznak méreganyagokat, mint a kávé, a nikotin vagy az alkohol. Fogyassz naponta legalább 2 liter vizet!

Bölcsen alakítsd ki proteinfogyasztásod! Mellőzd a vörös húsokat, helyette válaszd inkább a csirkét vagy mind közül a legjobbat, a halat! Minimalizáld a tojás-, só-, fűszer és cukorbevitelt! Helyettesítsd gyógynövényekkel és magvakkal őket! Mondj le a dohányzásról, mert lassítja a keringést! Jól átfőzött hüvelyesek, mint a lencse és a bab, tökéletes rostként szolgálhatnak.

3. Torna

Rendszeres testmozgással elégetheted a szervezetedben felgyülemlett zsírtöbbletet, mely a cellulitisz alapja lehet. Emelett a tornával fokozhatod szervezetedben a véráramlást, mely hatására a bőr felszínén kevésbé lesz észrevehető a cellulitisz. A legjobb eredményhez válaszd az aerob edzést, melyet végezz 30-60 percig, 5 vagy 6 alkalommal egy héten! Használj kézi súlyzókat közben, így feszesítheted a bőr alatti izomszöveteket! Az eredmény 6-12 hét múltával lesz látható.

4. Masszázs

A masszázs felgyorsítsa a keringést, miközben a testrészeket alaposan átgyúrják. Előnye továbbá, hogy segít eltávolítani a szervezetben felhalmozódott méreganyagokat és zsírokat. Ha van időd és lehetőséged próbáld ki!

5. Krémek

A cellulitiszkrémek hatékonysága abban rejlik, hogy olyan összetevőket tartalmaznak, melyek gátolják azon enzimek termelését, melyek a szervezetben lévő zsírok raktározásáért felelősek, így a gödröcskék mérete csökken. Elég sok összetevőnek lehet ilyen hatása, mint például a koffein, koladió és a guarana. Ezeken fontos összetevő lehet a menthol és az égertövis is, melyek értágító hatásúak és felgyorsítsák a keringést a kezelt területen. A citrom és az ánizskapor méregtelenítik a testet és helyrehozhatják a bőrfelületet. A cellulitiszkrémeket mindig étkezés után két órával, vagy étkezés előtt egy órával vidd fel! Szervezeted csak akkor fog zsírt égetni, ha a véráramban éppen nincs zsír.

6. Hidratálók

A hidratált bőrön kevésbé látszanak a hepehupák, mint a vízhiányos bőrön. Ezért célszerű beépíteni a hidratáló testápolókat mindennapjaidba.

7. Fényvédelem

A narancsbőr látványa fokozódik, ahogy a kollagén és elastin szint csökken a szervezetben. A védekezésben a napfényvédő készítmények segíthetnek.

8. Önbarnítók

Minél sötétebb a bőrszíned, annál kevésbé lesz észrevehető a narancsbőr rajtad! Próbáld ki az önbarnítókat, hogy az árnyalatok segítségével tompíthasd a látványt!

9. Kezelések

Több szépségszalon nyújt különböző megoldást a cellulitisz kezelésére:

* Tekercselés
* Ultrahangos kezelés
* Elektromos terápia

+1. Kozmetikai műtétek

Ha már mindent kipróbáltál, de semmi sem bizonyult hatékonynak, akkor rászánhatod magad egy kozmetikai műtétre is. Tartsd szem előtt, hogy a beavatkozások eredménye személyenként változik és nem lesz állandó!


Dátum: 2011.07.20
Hírforrás: Topshop

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr