Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Bábolnai baleset - A győri kórház átvenné a fővárosban kezelt kislányt

A győri kórház átvenné a bábolnai balesetben megsérült, Budapesten kezelt belga kislányt, hogy együtt lehessenek testvérével - közölte a fővárosi Heim Pál gyermekkórház hétfő reggel az MTI-vel.

A Heim Pál kórház tájékoztatása szerint az intenzív osztályon kezelt ötéves kislány állapota tovább javul, ezért a napokban felveszik a kapcsolatot a testvérét ellátó győri kórházzal, hogy az esetleges áthelyezést egyeztessék. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház felajánlotta, hogy - amint a kislány állapota engedi - átveszik őt, hogy a gyerekek együtt lehessenek - olvasható a közleményben.

A belga állampolgárságú család július 9-én az M1-es autópálya 88-as kilométere közelében szenvedett balesetet. A belga rendszámú személyautó Budapest felé haladt, amikor ismeretlen okból a szalagkorlátnak sodródott, az megdobta, a jármű átrepült a korláton és az autópálya Győr felé vezető oldalán egy kamionnak csapódott. Az autót vezető 28 éves nő és a mellette ülő 71 éves asszony a helyszínen meghalt, három gyermek és 33 éves apjuk súlyos állapotban került kórházba.

Az egyik gyermek, egy hétéves kisfiú, aki a balesetben agysérülést szenvedett, múlt szerdán a győri kórházban meghalt. A gyermekek apja egy héttel a baleset után halt bele sérüléseibe.

A baleset túlélő testvérek közül a Győrben ápolt hároméves kislányon, az intézmény korábbi közlése szerint, további műtéteket kell végrehajtani. Ötéves testvérét múlt csütörtökön vették le a lélegeztető gépről.

A Belga Királyság budapesti nagykövetségén az MTI-nek múlt szerdán elmondták, hogy a család tagjai valamennyien koszovói származású belga állampolgárok.

Dátum: 2011.07.18
Hírforrás: MTI

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr