Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Semmelweis-nap - A mentők teljes kapacitással dolgoznak

Az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap van, de a mentők most is "teljes kapacitással" dolgoznak - közölte az Országos Mentőszolgálat pénteken az MTI-vel.

Országszerte 743 mentőegység riasztható. Ez összesen 1600 mentődolgozó (mentőorvosok, mentőtisztek, mentőápolók, mentőgépkocsi-vezetők, mentésirányítók) szolgálatát jelenti - írta a mentőszolgálat a közleményben.

Az egészségügyi dolgozók munkájának elismerésére - az egészségügyért felelős államtitkárság kezdeményezése nyomán - ez évtől július elseje, a Semmelweis-nap munkaszüneti nap az egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók számára.

Az egészségügyi tárca a múlt héten közleményében tudatta, hogy a folyamatos ellátásra nem kötelezett egészségügyi dolgozókat foglalkoztató szolgáltatók, például a rendelőintézetek július 1-jén nem lesznek nyitva. A folyamatos ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatóknál, mint a fekvőbeteg-gyógyintézetek vagy az Országos Mentőszolgálat, az alkalmazottak a munkaszüneti napokra irányadó munkarend szerint dolgoznak.

Pusztai Dezső, a Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetségének (MKRSZ) elnöke csütörtökön az MTI-nek elmondta: a pénteki munkaszüneti napon a kórházakban és rendelőintézetekben csak ügyeleti készenléti szolgálat működik, a gyógyszertárak többsége viszont nyitva tart.

Bódis Lászlóné országos tiszti főgyógyszerész azt közölte, hogy a munkaszüneti nap az úgynevezett személyi jogos gyógyszerészekre nem vonatkozik. Így minden gyógyszertárat működtető gyógyszerésznek gondoskodnia kell a patika működtetéséről.

Ettől függetlenül viszont, egy másik jogszabály alapján, a közforgalmú gyógyszertárak évente 21 munkaszüneti napot tarthatnak, így az üzemeltető dönthet úgy, hogy július 1-jén zárva tart, de ebben az esetben azt jelentenie kell a megyei tiszti főorvosi hivatal felé is. Pénteken egy település sem lesz ellátatlan - tette hozzá a főgyógyszerész.

Dátum: 2011.07.01
Hírforrás: MTI

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr