Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Újabb influenza ellenanyagot találtak

Amerikai kutatók olyan influenza elleni antitestet fedeztek fel, amely legalább harminc influenza vírustörzs ellen hatásos.

A vírus ellen széles körben ható, CH65 jelű ellenanyag az influenza vírus felszínén lévő egyik fehérjéhez a hemagglutininhoz tapad. Ez a fehérje - melyet a H-betű jelez a tipizálásnál - évről évre megváltozik mutáció miatt, ezért alkalmazkodva a vírus változásaihoz, minden szezonra új vakcinát kell kifejleszteniük a szakembereknek.

Világszerte számos kutatócsoport dolgozik azon, hogy általánosan ható vakcinát állítson elő, amely az influenzavírus folyamatos mutációja ellenére hatékony lehet. Brit és svájci kutatók július végén jelentették be a Science tudományos magazin online kiadásában, hogy egérkísérletekben hatékony volt univerzálisnak szánt ellenanyaguk, amely az influenza A vírus minden típusával képes felvenni a küzdelmet.

Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában, a PNAS-ben most megjelent tanulmányhoz olyan önkéntesek szolgáltattak vérmintát, akik a 2007-es szezonban influenza elleni védőoltást kaptak. Az ellenanyagot ezekből a mintákból nyerték ki a bostoni Gyermekkórház kutatói Stephen Harrison vezetésével.

Dátum: 2011.08.10
Hírforrás: MTI

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr