Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Megtalálták, hogy melyik enzim tehető felelőssé az álmatlanságért

Egy lépéssel közelebb vannak kutatók az álmatlanság gyógyításához, miután felfedezték az enzimet, amely felelőssé tehető azért, hogy felébrednek alvásukból az emberek - számolt be amerikai kutatók eredményéről a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása (www.telegraph.co.uk).

A tanulmány szerint rábukkantak arra a kémiai kapcsolóra, amely felszínessé teszi az alvást és felébreszti az embereket, és amelynek gátlásával pihentető alvást lehetne elérni.

"Az alvást, a tudatosságban beálló egyik legtitokzatosabb elmozdulást a biológiai folyamatok, a környezet és a viselkedés közötti igen finom egyensúly szabályozza, ám ennek teljes mechanizmusát még nem értjük" - emlékeztetett Subimal Dutta, a Journal of Neuroscience című folyóiratban ismertetett tanulmány egyik szerzője.

A kutatás célja az alvás sejtszintű szabályozási folyamatainak jobb megértése volt. "Az alvászavarok jelenlegi kezelési módja nem hoz ideális eredményt, ráadásul sok nemkívánatos mellékhatással járnak" - tette hozzá Dutta. A kulcsfontosságú enzimek vizsgálata reményeik szerint elvezethet egy specifikusabb, finoman hangolható megközelítés kidolgozásához az alvászavarok kezelésében.

Dátum: 2011.11.24
Hírforrás: MTI

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr