Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Az abortusz nem növeli a mentális problémák kockázatát

Bár nagyobb a mentális problémák aránya a nem kívánt terhességüket viselő nőknél, az nem befolyásolja az ilyen tünetek előfordulási arányt, hogy kihordja-e a magzatot az anya vagy megszakíttatja terhességét - idézte a témában elkészült eddigi legnagyobb brit tanulmány eredményét a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása (www.telegraph.co.uk) pénteken.

A metaelemzéshez 44 korábbi, több százezer nő bevonásával készült tanulmány adatait vetették össze a brit Királyi Pszichiátriai Kollégium szakemberei.
Depressziótól vagy szorongástól az átlagnépesség 11-12 százaléka szenved, ám ez az arány csaknem háromszor nagyobb a nem kívánt terhességükről tudomást szerzett nők körében - mondta el Tim Kendall, a vizsgálatot lefolytató központ igazgatója.

A tanulmány eredménye azt mutatta, hogy az abortusz mellett döntő nőknél nem volt nagyobb a mentális egészségügyi problémák kialakulásának kockázata, mint azoknál a nőknél, akik megtartották nem kívánt terhességüket. Kendall professzor szerint ezért a szakembereknek a továbbiakban inkább a nem kívánt terhességgel összefüggő problémákra kellene fordítaniuk figyelmüket, nem az abortuszra.

Dátum: 2011.12.09
Hírforrás: MTI

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr