Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Az orvosok tiltakoznak a kötelező iparkamarai tagság ellen


A Magyar Orvosi Kamara (MOK) tiltakozik az ellen, hogy a vállalkozó orvosoknak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarába (MKIK) is regisztrálniuk kelljen magukat.

A MOK csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében azt írta: nem értenek egyet a gazdasági kamarákról szóló törvény módosításával, amelynek értelmében január elsejétől valamennyi egyéni és társas vállalkozás számára kötelezővé tették a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarába történő regisztrációt, tekintet nélkül arra, hogy az érintett vállalkozás tevékenységének jellege kötelezővé tesz-e bármely hivatásrendi köztestületben (szakmai kamarában) való tagsági viszonyt.

A MOK kiemelte: korábban a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének tagjaként abban egyeztek meg az MKIK vezetésével, hogy a készülő - de mindeddig be nem nyújtott - új gazdasági kamarai törvény úgy rendelkezzen, hogy mindazon vállalkozások, amelyek árbevételének több mint fele kötelező köztestületi kamarai tagságot feltételező tevékenység folytán keletkezik, mentesüljön az MKIK-tagság alól, hiszen saját szakmája szerinti kamarájának tagjaként ott nyilvántartják és ellenőrzik.

A MOK sajnálatosnak nevezte, hogy e megállapodást figyelmen kívül hagyva, egyeztetés nélkül olyan döntés született, amely az orvoskart közérzetében és anyagi helyzetében is hátrányosan érinti. A kereskedelmi kamara tagjainak évente ötezer forint regisztrációs díjat is fizetniük kell, amely csak a MOK tagságában több mint tízezer embert, vagyis orvost érint.

Megvizsgálva a kialakult helyzetet, figyelemmel az orvoskar irányából megnyilvánuló elégedetlenségre, szerdai elnökségi ülésén MOK úgy határozott: haladéktalanul kezdeményezik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarába kötelező regisztrációt előíró törvény módosítását. Egyúttal tagságukat arra szólították fel, hogy amíg a törvénymódosítás sorsa el nem dől, ne regisztráljanak az MKIK-be.

"Sem kereskedők, sem iparosok nem vagyunk" - fogalmazott a MOK, hozzátéve: "orvosként betegeinket, Magyarország lakosságát szeretnénk továbbra is szolgálni annak dacára, hogy ez egyre lehetetlenebbé válik".

Dátum: 2012.01.13
Hírforrás: MTI

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr