Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


A héten megkezdődhet a kórházak lejárt beszállítói tartozásainak kifizetése

Még a héten megkezdődhet a kórházak lejárt beszállítói tartozásainak kifizetése - közölte Beneda Attila, az egészségügyi államtitkárság kabinetfőnöke az MTI-vel.

Mint mondta: hétfőn folytatódtak az egyeztetések a kórházak nagy beszállítóival és egyes beszállítói érdekszövetségekkel az egészségügyi intézmények lejárt tartozásai ügyében. Ennek során megállapodtak, hogy szerdán az egészségügyi államtitkárság levélben tájékoztatja az egészségügyi szolgáltatókat a beszállítói tartozásokkal kapcsolatos egyeztetésekről, továbbá lejárt tartozásaik kifizetésének rendjéről.

A kabinetfőnök kiemelte: 2011 végén több tízmilliárd forintos többletforrás került a rendszerbe, amellyel az egészségügyi intézmények gyakorlatilag "tiszta lappal" kezdhették az évet. A konstruktív hangvételű tárgyalásokon arra törekednek, hogy megakadályozzák a hamarosan rendezendő tartozások újratermelődését - tette hozzá Beneda Attila.

A múlt év végén közzétett kormánydöntés értelmében a közfinanszírozott egészségügyi intézmények - a megelőző időszakban a finanszírozónak jelentett és elfogadott teljesítményük alapján - 27 milliárd forintos konszolidációs támogatásban részesültek lejárt szállítói tartozásaik csökkentése érdekében.

Az Orvostechnikai Szövetség január elején az MTI-vel azt közölte: gyakorlatilag felfüggesztették a kórházak lejárt adósságállománya rendezését lehetővé tevő kormánydöntés végrehajtását azzal, hogy a kórházak csak az egészségügyi kormányzat, illetve a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) előzetes engedélyével fizethetik ki lejárt határidejű beszállítói tartozásaikat. A szövetség Orbán Viktor miniszterelnököt arra kérte, rendeljen el rendkívüli vizsgálatot az ügyben, és intézkedjen a kormány döntésének maradéktalan végrehajtása érdekében.

Az egészségügyi államtitkárság erre úgy reagált: értesültek arról, hogy az utalás időzítése, továbbá a számos intézmény helyzetét befolyásoló év végi fenntartóváltás miatt mutatkoztak fennakadások elsősorban a konszolidációs juttatás felhasználása körül. Ezért azonnali egyeztetést kezdeményeztek a kormányzati partnerekkel annak érdekében, hogy e források maradéktalanul egészségpolitikai célokat szolgálhassanak - tették hozzá.

Dátum: 2012.01.25
Hírforrás: MTI

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr