Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Kecskeméten is újszülöttet tettek a kórház babamentő inkubátorába


Egy koraszülött, de egészséges fiú újszülöttet tettek vasárnap Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kórház babamentő inkubátorába - közölte az intézmény sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel. A hétvégén a budapesti Madarász utcai kórház babamentő inkubátorában is találtak egy újszülöttet.

Horváth Attiláné, a kecskeméti kórház sajtószóvivője elmondta: vasárnap délelőtt jelzett az inkubátor csengője az Izsáki úti portán, valamint a kórház újszülött osztályán. A gyermeket felöltöztetve, de kissé kihűlt állapotban tették be a fűtött inkubátorba, ahonnan a szakemberek azonnal az újszülött osztály inkubátorába vitték át.

A kisfiút Szőke Attilának nevezték el és azonnal értesítették a gyámhatóságot - mondta a sajtószóvivő, aki hangsúlyozta, hogy a koraszülött kisfiú még hosszú ideig a kórház lakója lesz.

Horváth Attiláné közölte, a babamentő inkubátort 2005-ben helyezték el, de ez volt az első eset, hogy abba valaki újszülöttet tett. A sajtószóvivő kiemelte: az újszülöttek életben maradásának érdekében jobb volna, ha az anyák a kórházban szülnék meg gyermekeiket. Évente átlagosan tíz újszülöttet nem visznek haza a kórházból - fűzte hozzá.

Vasárnap egy egészséges fiú újszülöttet helyeztek a budapesti Heim Pál Gyermekkórház Madarász Utcai Kórházának babamentő inkubátorába is.

Harmat György, a fővárosi kórház főigazgatója hétfőn az MTI-vel azt közölte: vasárnap hajnalban négy óra negyven perckor jelzett az inkubátor csengője, riasztva az intenzív osztály munkatársait. A gyermeket felöltöztetve, "jó általános állapotban" találták. Az 54 centiméter hosszú, 2810 gramm súlyú újszülött a Madarász Péter nevet kapta.

A kórház szakemberei haladéktalanul megkezdték a gyermek elhelyezésével kapcsolatos hivatalos ügyintézést - írta a főigazgató. Harmat György megjegyezte: ez volt a második alkalom, hogy a Madarász utcai kórház babamentő inkubátorába újszülöttet helyeztek el. Csaknem egy éve egy kislányt találtak ott, aki a kórházi ellátást követően szintén rendezett körülmények közé került - hangsúlyozta a főigazgató.

Dátum: 2012.01.09
Hírforrás: MTI

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr