Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Weborvos: kezdeményezik a kettős kamarai tagságot előíró jogszabály módosítását


A Weborvos online egészségügyi magazin pénteki közlése szerint az egészségügyi államtitkárság kezdeményezi a Nemzetgazdasági Minisztériumnál (NGM) a vállalkozó háziorvosok számára kettős kamarai tagságot előíró jogszabály mielőbbi módosítását.

A portál az államtitkárság kabinetfőnöke, Beneda Attila által az alapellátó orvosokat képviselő szervezetnek, a FAKOOSZ-nak küldött levelére hivatkozva azt írta: az egészségügyi államtitkárság nem támogatja a kettős kamarai tagság intézményét a vállalkozó háziorvosok esetében. Tekintettel arra, hogy a kamarai törvény eredményeképpen az egészségügyi államtitkárság hatáskörébe tartozó jogalkotói szándékkal ellentétes helyzet alakult ki, a nemzetgazdasági tárcánál kezdeményezik a törvény mielőbbi módosítását - tette hozzá a kabinetfőnök.

Az egészségügyi államtitkárság az online egészségügyi magazin írása kapcsán nem nyilatkozott az MTI-nek.

Korábban szintén a Weborvos számolt be arról, hogy a kamarai törvény értelmében a már működő egyéni és társas vállalkozóknak kötelességük 2012. február 28-ig a kamarai regisztrációs előírásnak eleget tenniük a területileg illetékes kereskedelmi és gazdasági kamaránál. A kötelező nyilvántartásba vétel alól csak az agrártevékenységet folytató mezőgazdasági vállalkozások kaptak felmentést. A regisztráció ötezer forintos fizetési kötelezettséget is ró a vállalkozásokra, ennek meg nem fizetése köztartozásnak minősül.

Mint a Weborvos írta, a FAKOOSZ mellett a hét elején a Kasszaorvosi Szövetség is levélben fordult Szócska Miklós egészségügyi államtitkárhoz, nehezményezve a kettős elkötelezettséget, a tárca útmutatását várva a kérdésben.

Csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében a Magyar Orvosi Kamara (MOK) is tiltakozott az ellen, hogy a vállalkozó orvosoknak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarába (MKIK) is regisztrálniuk kelljen magukat.

A MOK kiemelte, hogy korábban a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének tagjaként abban egyeztek meg az MKIK vezetésével: a készülő - eddig be nem nyújtott - új gazdasági kamarai törvény úgy rendelkezzen, hogy mindazon vállalkozások, amelyek árbevételének több mint a fele kötelező köztestületi kamarai tagságot feltételező tevékenység folytán keletkezik, mentesüljön az MKIK-tagság alól, hiszen saját szakmája szerinti kamarájának tagjaként ott nyilvántartják és ellenőrzik. Az orvosi kamara sajnálatosnak nevezte, hogy e megállapodást figyelmen kívül hagyva, egyeztetés nélkül olyan döntés született, amely az orvoskart közérzetében és anyagi helyzetében is hátrányosan érinti.

Dátum: 2012.01.13
Hírforrás: MTI

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr