Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Új laboratóriumi centrifuga a koraszülötteknek

Évente mintegy 3000 újszülött és koraszülött vérvizsgálata válik biztonságosabbá az új laboratóriumi centrifuga segítségével a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív és Újszülött Osztályán.

A koraszülötteknek akár naponta többször is szükségük van vérvizsgálatra. A Peugeot által felajánlott új laboratóriumi eszköz segíti az intenzív ellátást, a többféle centrifugafej alkalmas a különböző módon levett vérminták lepörgetésére, így kis vérmennyiségből lehet a koraszülöttek vérkémiai paramétereit meghatározni. Az 1 millió forint értékű készülék segítségével a klinika egyszerűbben és biztonságosabban tudja elvégezni ezeket a méréseket - olvasható a www.mediasarok.sote.hu oldalon.

A klinikán korábban egy 1968-ban gyártott centrifugát használtak, amely már többszörösen túlszolgálta az életidejét és javíthatatlanná vált. A klinikán nem működik házi laboratórium, így az ágy melletti vércsoportvizsgálathoz, a transzfúzió végzéséhez és a bilirubin vizsgálatához is nélkülözhetetlen ez a készülék.

A II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív és Újszülött Osztályán 2011-ben több mint 3400 újszülöttet és 880 koraszülöttet láttak el, ami csaknem kétszerese volt a hat évvel korábbinak. Az itt ápolt gyermekek között egyre magasabb számban fordulnak elő igen kis súlyú, 1000 gramm alatti koraszülöttek, az elmúlt évek legkisebb gyermeke 360 grammal jött világra.

Dátum: 2012.02.13
Hírforrás: MTI

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr