Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Átadták az onkológiai intézet új sebészeti tömbjét Budapesten

Átadták az Országos Onkológiai Intézet új sebészeti tömbjét szerdán, Budapesten. A hatmilliárd forintos beruházás eredményeként több lett a műtő, és jelentősen nőtt a fekvőrészleg kapacitása is.

A szerdai átadáson Jávor András, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közigazgatási államtitkára példaértékűnek nevezte a beruházást, amely 5,4 milliárd forintos uniós forrás és 600 millió forintnyi állami finanszírozás mellett alig másfél év alatt fejeződött be.

Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója beszédében hangsúlyozta, Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések és halálozások aránya Európában. A szerdán átadott új sebészeti tömb lehetővé teszi új, korszerű sebészeti technikák bevezetését, amelyekkel nő a daganatos betegek gyógyulási esélye - tette hozzá.

A fejlesztés eredményeként több mint 9 ezer négyzetméterrel bővült a belgyógyászati és sebészeti tömb. A sebészeti részlegen hat műtő és 78 ágyas fekvőrészleg áll a betegek rendelkezésére. A részleg urológiai és májsebészettel is bővült.

Modernizálták a képalkotó diagnosztikai eszközparkot, valamint új MRI- és angiográfiás készülékeket is beszereztek. Az új eszközök segítségével várhatóan csökken a várakozási idő és több beteg korai diagnosztizálása válik lehetővé.

Kásler Miklós főigazgató elmondta, hogy a mostani beruházást a fejlesztés első lépésének tekintik. Az épületek felújítása mellett például a robotsebészet magyarországi bevezetését is tervezik. Közölte: ez az az intézet, ahová külföldről is visszatérnek orvosok és professzorok.

Kérdésre válaszolva a főigazgató hangsúlyozta, hogy az eddigi 100-200 műtét helyett akár évi 8-900 beavatkozás is lehetségessé válik az intézetben.

Dátum: 2012.04.26
Hírforrás: MTI

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr