Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Magyar siker a mentőkutyák bevetési csapatversenyén

Sikeresen szerepelt a Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálat csapata a Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség hétvégi bevetési gyakorlatán Szlovéniában, ahol a háromfős csapat három mentőkutyával kiegészülve szakmailag megfelelő minősítést kapott.

Balázs László, a Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálat tagja kedden az MTI-nek elmondta: a gyakorlaton tizennyolc ország csapata vett részt, - egy csapat három kutyás vezetőt és három mentőkutyát jelent - de mindössze öt csapat, köztük a magyar kapott értékelhető szakmai minősítést; ez azt jelenti, hogy a csapat alkalmas nemzetközi bevetésekre.

A megfelelő minősítést akkor kap a csapat, ha az eltűnt személyek jelentős részét megtalálja, illetve a csapatvezetés "taktikája" is megfelelő. A nemzetközi bírók emellett pontozzák a mentőkutyák aktivitását is.

A feladatokat hét helyszínen, életszerű szimulációban kellett végrehajtaniuk a csapatoknak, többek között egy földrengés utáni helyszínen rekedt személyeket kellett megtalálniuk.

Balázs László elmondta: a magyar csapatban két világbajnok mentőkutya is volt: a nyolcéves belga juhász, Aqua és a tízéves labrador, Liza, illetve csapattársuk volt a hároméves "pályakezdő" labrador, Báró.

Az idei versenyt a szlovéniai Zagorjéban rendezték meg május 26. és 29. között.

Dátum: 2012.05.31
Hírforrás: MTI

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr