Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Az egészségügy fejlesztésére 45 milliárdos pályázati keret nyílt meg


Az egészségügy fejlesztésére 45 milliárdos pályázati keret nyílt meg

A struktúraváltó, funkcióváltó egészségügyi intézmények számára 35 milliárd forint feletti pályázati keret nyílt meg az elmúlt hetekben, a regionális onkológiai ellátás fejlesztésére pedig 10 milliárd forint áll rendelkezésre - mondta az egészségügyi államtitkár pénteken tatai sajtótájékoztatóján.

Szócska Miklós ismertetése szerint az elmúlt hatvan év legnagyobb egészségügyi infrastruktúra fejlesztéséről beszélhetünk ebben az uniós költségvetési periódusban: 2013 végéig összesen 268 milliárd forintot használnak fel.

Az onkológai ellátás fejlesztésére stratégiai fejlesztési terv készült, mely lehetővé teszi, hogy minden régióban hozzáférjenek a betegek a megfelelő terápiához. A pályázati listákon szereplő kórházak számára pedig megnyílik a lehetőség, hogy végrehajthassák a 35 milliárd forintos összegű fejlesztéseket - mondta el az államtitkár.

Szócska Miklós rámutatott, azzal, hogy egy kézbe kerültek az intézmények, mindegyiknek ismert a szerepe és összehangolhatók a fejlesztési igények. Az elkövetkezendő időszakban megtörténik az egységes nemzeti egészségügyi szolgálat kialakítása és fejlesztési igényeinek megfogalmazása - tette hozzá az államtitkár.

Török Krisztina, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója ismertette, hogy a következő három hónapban az intézményekkel közösen felmérést végeznek, és ezt követően alakul ki, mely fejlesztéseket valósíthatják meg a 2013-as periódusban. A továbbiakban pedig minden kórháznak fejlesztési terveket dolgoznak ki a 2020-ig tartó időszakig.

Dátum: 2013.01.19
Hírforrás: MTI

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr