Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Minden Győr megyei rohamkocsiba kerül szén-monoxid-mérő készülék


Minden Győr megyei rohamkocsiba kerül szén-monoxid-mérő készülék

Hét szén-monoxid-mérő készülékkel gyarapodott civil adományozók jóvoltából a Győr-Moson-Sopron megyei mentőszolgálat, így a megyében szolgálatot teljesítő valamennyi rohamkocsiba kerül egy-egy professzionális műszer - mondta Lórántfy Mária, a nyugat-dunántúli régió megbízott orvos igazgatója a hétfői átadáson Győrben.

Az eseményen Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt hangoztatta: a szédülésre, fejfájásra panaszkodó beteg tünetei alapján nem mindig egyértelmű, hogy a szén-monoxid okozza a bajt, a készülék azonban rögtön jelzi a veszélyes gázok jelenlétet.

A betegek és a mentők életét egyaránt védő műszerek beszerzésére a Kisalföld című megyei napilap indított akciót nem egészen egy hónappal ezelőtt. Január közepén írták meg, hogy a mentőautókban nincs szén-monoxid-mérő, mivel az nem tartozik a kötelező felszerelések körébe. Ugyanakkor a mentők - főleg a téli időszakban - rendszeresen kapnak riasztást, amikor egy-egy család élete a gyilkos gáz miatt veszélybe kerül. A darabonként csaknem 100 ezer forint értékű riasztókészülékek költségét magánszemélyek és civil szervezetek adták össze.

Dátum: 2013.02.05
Hírforrás: MTI

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr