Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Kánikula Kálmán

Kánikula Kálmán


Nyári melegben látogatlak meg Titeket. Kezeimben, meleget, forróságot hozok. Megkérem a napot, hogy jó erővel melegítse meg a földet, hogy alulról is érezzétek simogató melegét. Ha a nap és föld összefog bizony Ti emberek nem szeretettek minket, azt terjesztitek, hogy én Kánikula Kálmán megérkeztem. Néha rondának és kibírhatatlannak elviselhetetlennek tituláltok. Sőt még arra is képesek vagytok, hogy megpróbáltok ellenem védekezni. Délben hiába kereslek Titeket, mert mindenki elbújik a lesötétített lakásába, amit éjszaka jól kiszellőztetett. Hiába esősítünk a napsugárral, alig találunk parányi rést, hogy bebújjunk rajta egy kis meleget adni. Ha a reggel vagy kicsit később találkozunk, minden sétáló emberek fején nagy karimájú kalapot látok, hiába szeretnék az arcotokba nézni, hogy szép vonásaitokat lássam, ráadásul a szemeteket is napszemüveg védi. Próbálunk noszogatni, hogy végezzetek fizikai munkát, de ellenálltok csak a hajnali kora reggeli órákban vagytok hajlandók ilyen munkát elvégezni, később pihengettek a hűvösben.

Partit rendeztem egy napon ahol a víz helyett borral, sörrel, és egyéb finom szeszes itallal kínáltalak, de Ti ezt elutasítottátok csak vizet, vagy limonádét kértetek. Azt mondtátok, sőt terjesztettétek, hogy én Kánikula Kálmán igénybe veszem a keringéseket, és az alkohol még fokozza azt, így a vérkeringéseteket dupla terhelés éri. Képesek voltatok, arra hogy a lefőzött kávém helyett, hideg teát és cukor nélküli gyümölcslevet kérjetek.  Az étkezésekre készítettem sonkát kolbász pörköltet, de Ti csak a salátákat kértetek. Kínáltam mindenkit jobbnál-jobb dohánnyal, hogy gyújtsatok rá, de elutasítottátok azzal a kifogással, hogy a verejtékezés és a mozgás sok oxigént fogyaszt így a cigi füstjével, nem rontjátok annak felvételét. Majd strandra készültünk,hogy ússzunk egyet. Sokan az öregek vagy krónikus betegek azt mondtátok - "mi itt maradunk, és gyakran zuhanyozunk, kellemes langyos vízzel. Figyeljük testhőmérsékletünket, és pontosan szedjük az orvos által felírt gyógyszereket."

Néhányan viszont a vízpartra velem tartottak. Minden féle naptejet hoztak magukkal, nehogy segítőm a Nap leégesse bőrűket. Azt mondták, hogy magas faktorú kenőcsökkel, naptejjel űzik el barátom sugarait és védekeznek ellene. A parton képesek voltak az árnyat adó sátorba vagy fa alá bújni hiába kértem, hogy napozzanak velem. Kijelentették, hogy 11 és 15 óra között még a fák árnyékában sem lesznek.
Azt tapasztaltam, míg együtt voltunk, hogy sokkal ingerültebbek voltatok, gyakran vitatkoztatok egymással. Örültem ennek, hiszen az én természetem az, ami felizgat Titeket, pedig ezt nem is veszitek észre. Van akinek bágyadtságot, figyelmetlenséget küldök, néha elaltatom az embereket, főleg azokat, akik ilyenkor járműveket vezetnek. Úgy látom meguntatok és elbújtok menekültök előlem, megkeresem a szelet és esőt, hátha őket jobban kedvelitek. Elmegyek, és nem tudok vigyázni Rátok, vigyázzatok saját magatokra. Ha megjelenünk barátommal a Nappal jó lesz, ha figyeltek. Igyatok sok vizet, hűsöljetek és kerüljétek barátomat, a Napot főleg a déli órákban, és míg visszatérek vigyázzatok egymásra!


Ajka, 2014-06-12.                     
Bakonyiné Nyitrai Gizella

Hirdetés


Társasház takarítás Győr