Győri orvosi rendelések

ügyeletek, orvoskereső, orvosi cikkek

Orvoskereső

Győri orvoskereső


Gazdaság-agrárgazdaság Főállatorvos: erős élelmiszerbiztonsági hatóságra van szükség, amelyben bízik a lakosság

Főállatorvos: erős élelmiszerbiztonsági hatóságra van szükség, amelyben bízik a lakosság

Szükség van erős élelmiszerlánc-ellenőrző hatóságra, amelyben megbízik a lakosság - mondta Bognár Lajos országos főállatorvos, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális műsorában szombaton este.

A szakember hangsúlyozta az utóbbi időben az ellenőrzés mellett egyre nagyobb feladatot jelent a lakosság tájékoztatása, a rohamosan bővülő információk kezelése.

A hivatal előtt álló feladatok közül kiemelte az ellenőrzés hatékonyságának növelése mellett a tájékoztatási munka további javítását, ezek között az egészséges életmód és táplálkozás népszerűsítését, a lakosság segítését az eligazodásban az egyre növekvő információtömegben, a fogyasztáshoz szükséges tanácsadást.

Bognár Lajos emlékeztetett arra, hogy az élelmiszerlánc-felügyeleti díjból tavaly 11 milliárd forint folyt be. Ebből 1 milliárd forintot fordítottak fejlesztésekre, alapvetően informatikai fejlesztésekre és a laboratóriumi munkához kötődő műszerbeszerzésekre. A kormányhivatalok élelmiszerlánc-felügyeleti feladatainak végrehajtását pedig csaknem 6 milliárd forinttal támogatták.

Az informatikai fejlesztések eredményeként jött létre az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszer, amelyben már 300 ezer ügyfelet tartanak nyilván - tette hozzá.

Szólt arról is, hogy az információfeldolgozás révén 37 százalékkal nőhetett az ellenőrzések száma, miközben hatékonyságuk is 90 százalék feletti szinten mozog.

2015. június 27.
Forrás: MTI

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hirdetés


Társasház takarítás Győr